För oss är hållbar IT att värna om och samspela med vår omgivning – i stort som smått. 


Vi tar ansvar för den påverkan som vår verksamhet har på samhället, ur ett miljömässigt, ekonomiskt och socialt perspektiv. Hogia Institutet erbjuder flera e-utbildningar för dig som vill dra ditt strå till stacken. Det är inte bara smart ur ett tids- och kostnadsperspektiv. Genom att kunna genomföra utbildningen på din arbetsplats, eller hemma, bidrar du också till en bättre miljö. Det tycker vi är bra.

Webbutbildning i realtid är ett uppskattat sätt att utbilda sig på. Du följer utbildningen via din egen dator eller, om ni är flera, via en dator ansluten till en projektor som ni med fördel kan placera i ett fika- eller konferensrum på er arbetsplats. Utbildningen sker på distans via Telias tjänst Webbmöte och deltagarna kommunicerar via telefon. Det enda du behöver är en telefon, dator och tillgång till Internet.

Distansutbildning uppskattas av många eftersom du kan utbilda dig när det passar dig och inte behöver vara borta från kontoret. Allt du behöver är tillgång till en dator med Internetuppkoppling. Du läser steg för steg olika teoriavsnitt och gör därefter praktiska övningar. Kursmaterialet skickar vi med post. Lärarstöd via e-post ingår också.

e-utbildningar är det senaste tillskottet i vårt kursutbud. I en rad aktuella ämnen har vi tagit fram webbaserade utbildningar. Du kan gå utbildningen precis när du vill och helt i din egen takt. Avsnitt som du tycker är extra intressanta eller svåra kan du gå igenom flera gånger. Du köper utbildningen i vår webshop och har då tillgång till den i 30 dagar.

Auktoriserad lönekonsult

Sveriges Redovisningskonsulters Förbund (SRF) är den ledande branschorganisationen för redovisnings- och lönekonsulter. Sedan 2014 driver de en auktorisation av lönekonsulter. Grundidén bakom auktorisationen är att höja statusen på löneyrket. För att kvalificera behöver du antingen ha gått en YH-utbildning med inriktning på lön och ha tre års yrkeserfarenhet, eller sex års yrkeserfarenhet inom lön.

Aktualitetstimmar
Som auktoriserad lönekonsult har SRF ett krav på ett visst antal timmars fortbildning. Flera av våra mer kvalificerade löneutbildningar är validerade av SRF för aktualitetstimmar. Dessa utbildningar är märkta med: ”Denna utbildning är validerad av SRF för X aktualitetstimmar”.