Produktbild Förmåner och löneväxling
 
 
Produktinfo
Produktblad »
 

Förmåner och löneväxling

Floran av löneförmåner blir allt större och större. Arbetsgivare erbjuder arbetstagare alltifrån bil till städning och barnpassning i syfte att framstå som attraktiva arbetsgivare och locka till sig duktiga medarbetare. I denna e-utbildning reder vi ut begreppen och går igenom vad man som arbetsgivare bör tänka på.

Arbetsgivare får erbjuda sina anställda förmåner så länge dessa hanteras riktigt skattemässigt. Det gäller att värdera förmånen utifrån marknadsvärde alternativt schablon beroende på förmånens art. När arbetsgivare tillämpar löneväxling får det olika effekter för arbetsgivare respektive arbetstagare, beroende på vad den anställde tjänar. Därför är det viktigt att kunna analysera utfallet för att se om det når önskad effekt.

Syfte och mål

Vi tittar närmare på hur du som arbetsgivare kan tänka och agera för att tillämpa förmåner och löneväxling på ett bra sätt som ger både dig och dina anställda mervärde i slutändan. Målet med utbildningen är att du ska få fördjupade kunskaper inom området förmåner och löneväxling så att du känner dig säker när du administrerar detta eller arbetar fram nya policys i din organisation.
 
Aktuella kursstarter

Pris från:  990:-

e-utbildning
Startar  

Innehåll:

Vi går igenom begreppen samt vad du som arbetsgivare behöver tänka på när du administrerar eller arbetar fram rutiner, regler och policys. Vi varvar teori med olika övningsuppgifter och exempel.

• Skattepliktiga och skattefria förmåner
• Bil- och drivmedelsförmåner
• Arbetsredskap
• Fri hälso- och sjukvård som inte är
   offentligt finansierad
• Löneväxling
• Effekter för den anställde
• Kostnadsneutralitet för arbetsgivaren

Målgrupp:

Denna utbildning riktar sig till dig som i ditt arbete arbetar praktiskt med löneadministration/ekonomi eller strategiskt med HR-frågor.

Pris:

990 kr exkl moms.

Kurslängd:

Ca 1,5 timme, i eget tempo (effektiv speltid 45 minuter).

Övrigt:

Efter köp har du tillgång till e-utbildningen i 30 dagar.
OBS! Under veckorna 28-31 sker ingen leverans. 


AKTUALITETSPOÄNG 

Denna utbildning är validerad av SRF för
1 aktualitetstimme.