Karin Gleerup, AGAB Pressautomation AB


Kundreferens Karin Gleerup  

"Alla kurserna har varit mycket handfasta och konkreta och det märks att lärarna har stor praktisk erfarenhet av sina ämnen"


Karin Gleerup i Helsingborg har läst Hogias utbildning Högre Redovisningsekonom och avslutade sista delkursen i oktober 2006. Hon är användare av Hogia Lön och Hogia Reseräkning och fick upp ögonen för utbildningen genom Hogias nyhetsbrev.

Som delägare i en mindre koncern där WM Press AB och AGAB Pressautomation AB ingår, kände hon att hon behövde komplettera sina ekonomikunskaper inom vissa områden och Hogias utbildning var den som bäst motsvarade hennes behov. Under studietiden jobbade hon dessutom halvtid som ekonomiansvarig på ett tryckeri, men tack vare distansformen gick det utmärkt att kombinera jobb med studier. ”Jag kopplade upp mig hemma och gjorde mina uppgifter innan barnen kom hem”.

Vad tyckte du var bäst med utbildningen?

”Kursen i beskattningsrätt har jag haft väldigt mycket nytta av, t ex att lära mig mer om EU-momsen och de speciella regler som gäller för aktieägare i mindre AB. Även koncernredovisningsbiten i kursen redovisning gav mig många värdefulla kunskaper som jag också har användning av i våra egna företag och även i andra sammanhang.

Generellt tycker jag att alla kurserna har varit mycket handfasta och konkreta och det märks att lärarna har stor praktisk erfarenhet av sina ämnen.”

Hur var det att läsa på distans?

”Det var perfekt för mig! Att kunna plugga på de tider som passade mig bäst var idealiskt. Innan var jag lite orolig att det skulle vara krångligt, det här med Internet-uppkopplingen, men det var hur enkelt som helst, inga problem alls.

Upplägget med att påbörja nästa delkurs direkt efter den första gillade jag. Dels sparade jag in en resa, eftersom tentan för ena kursen var på förmiddagen och introduktionen till andra kursen på eftermiddagen, dels blev det inga avbrott i läsandet. När jag ändå hade fått in studietekniken var det lika bra att klara av alla delkurserna i en följd.

En annan klar fördel med att läsa på distans, som man kanske inte tänker på först, är att man får lärarnas kommentarer och svar på ens frågor nedskrivna. Jag kan alltså gå tillbaka och läsa dem om och om igen - något jag inte kan när jag är på en vanlig kurs och får alla kommentarer muntligt. Det har jag verkligen haft glädje och nytta av!”


WM Press AB har idag 10 presslinjer för plastisk formning samt utför även andra moment som t ex skärande bearbetning i CNC- maskiner.

AGAB Pressautomation AB utvecklar, säljer och tillverkar verktygsväxlingssystem och verktygsfastspänningssystem. De erbjuder även seminarier inom pressning med både teori och praktik.

I koncernens kundregister finner man bl a Volvo, Daimler Chrystler, Scania och SKF.