Produktbild Kompetensdag lön/HR
 
 
Produktinfo
Produktblad »
 


Kompetensdagarna lön/HR 2018 

Säkerställ att du som arbetar med löne- och HR-frågor inte missar viktiga regeländringar – anmäl dig redan nu! Kom och lyssna till erfarna inspiratörer, som guidar dig genom nyheter och aktualiteter inom lön, HR och arbetsrättsliga frågor.


Aktuellt inom arbetsrätt och lön

Erik Douglasson och Sara Janson är två av Hogias mest rutinerade experter på HR-frågor och omtyckta kursledare. De inleder dagen med nyheter, lagförslag och utredningar inom arbetsrättsområdet. Nytt för 2018 är bland annat att den årliga kontrolluppgiften kommer att ersättas av nya regler för arbetsgivardeklaration på individnivå.


Den nya dataskyddsförordningen (GDPR) – är ni redo? 

Den 25 maj 2018 börjar den nya dataskyddsförordningen (GDPR) gälla. Lagen gäller för all hantering av personuppgifter, bland annat uppgifter om anställda och kandidater. Under Marielle Eides föreläsning får du en övergripande introduktion till de nya reglerna med särskilt fokus på vad som kommer gälla för hantering av personuppgifter avseende anställda och kandidater. Har din organisation koll på vad som krävs för att följa reglerna? Nu är det bara några få månader kvar tills lagen börjar gälla. Är ni redo?

Så blir du en attraktiv arbetsgivare – nu och i framtiden 

Allt fler företag inser idag vikten av att ständigt förbättra sitt arbetsgivarvarumärke. Att vara en attraktiv arbetsgivare blir avgörande i konkurrensen om kompetenta och engagerade medarbetare. Anna Dyhre var tidigare Sverigechef på Universum och driver nu eget som konsult inom employer branding på Coreworkers. I sin föreläsning talar hon bland annat om hur unga akademiker ser på sin värld, vilka värderingar de har och hur vi som arbetsgivare kan möta deras högt ställda krav i framtiden.


När vanor och beteenden syns på sista raden 

Hon liknar företaget vid en stor stafett där varje medarbetare har huvudrollen på sin sträcka. Det som gör företag ledande idag är vårt sätt att samarbeta och kunskapen om det vi gör. Där samarbetet är kännbart är det en glädje att vara kund - och anställd. Om detta talar Linda Hammarstrand ofta och passionerat. Hon tar med sig sina erfarenheter från Stena-sfären och som Director of Passion på Clarion Hotels och bjuder på en inspirerande föreläsning som avslutning på dagen.

Tid

Registrering och kaffe med fralla från kl 08.30. Föreläsningarna börjar kl 09.00 och dagen avslutas ca kl 16.00.
 

Platser

Malmö: Scandic Triangeln  
Göteborg: Hotel Riverton  
Stockholm: Näringslivets Hus
Umeå: P5

Boka-tidigt-rabatt 

1 346 kr/person exkl moms till 31 oktober (ordinarie pris 1 795 kr).
I priset ingår fralla, lunch, för- och eftermiddagskaffe samt dokumentation. 

 
 
GÄSTFÖRELÄSARE 

 
Dagen avslutas med en inspirerande gästföreläsare som bjuder på både glädje och tänkvärdheter. Vem det blir 2018? Det får du veta inom kort…
Sagt om 2017 års gästföreläsare:
”Ann-Charlotte inramade dagen på ett fantastiskt sätt.”
”Gästföreläsaren avslutade dagen helt underbart man gick därifrån med ett leende på läpparna.”
”Ann-Charlotte var en väldigt inspirerande föreläsare. Mycket bra avslut på dagen som gav mycket energi!”